15 jula 2015 godine,delegacija Specijalnog rezervata prirode ZASAVICA, Sremska Mitrovica, na čelu sa direktorom Slobodanom Simićem, posetila je Specijlani rezervat prirode “Klisura reke Trešnjice” I vodila razgovore sa predstavnicima upravljača rezervata Centrom za prirodne resurse NATURA, prilikom čega je I potpisan Sporazum o saradnji. Stručni timovi su razmenuli informacije o upravljanju zaštićenim dobrom, ulogom čuvarske službe, promocijom kapitalnih vrednosti rezervata. Specijalni rezervat prirode Zasavica, pružiće svu neophodnu pomoć upravljaču Trešnjice u istraživačkom radu I promovisanju vrednosti rezervata. Upravljači su razmenuli iskustva o saradnji sa lokalnom samoupravom,stanovništvom-korisnikom predela,prikupljanju donatorstva, ulozi privatnog

kapitala I novim alatima u upravljanju zaštićenim dobrima. Razgovori su vođeni u selu grčić, u domaćinstvu porodice vučićević, koja za potrebe upravljača obavlja čuvarski nadzor I iznošenje klaničnog otpada na hranilište. Gosti iz Mitrovice, u pratnji domaćina pešačkom stazom su obišli kanjon Tribuće I Trešnjice I uverili se u vrednosti zaštićenog predela.
Oba udruženja će u budućnosti zajedno raditi na razvoju mreže NATURA 2000 u Srbiji I podsticanju lokalnog ekonomskog razvoja kroz dobro gazdovanje prirodnim kapitalom.